Keto karkówka w kapuście kiszonej

➡SKŁADNIKI:
🍴1 kg karkówki
🍴2 średniej wielkości cebule
🍴1 kg kapusty kiszonej
🍴3 łyżki smalcu
🍴3 ząbki czosnku
🍴Przyprawy: sól, pieprz
➡PRZYGOTOWANIE:
Karkówkę (sztuka mięsa w całości) ponacinaj na plastry w sposób aby mięso nie było przecięte do końca. Czosnek przeciśnij przez praskę. Natrzyj mięso przyprawami, czosnkiem oraz smalcem. Cebulę pokrój w plastry i ułóż między plastry mięsa. Mięso wstaw do lodówki na całą noc.
Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż część kapusty kiszonej, następnie włóż mięso i na sam wierzch znów kapustę, przykrywając nią mięso ze wszystkich stron. Naczynie do zapiekania przykryć i piec w 180 °C przez 2-2,5h.
.
.
.
.
.
.
.

Przepis przygotowała:

 

Agnieszka Kaszuba – Czana