Gofry

 

Składniki:

30ml  mleczka kokosowego

3 jajka

40g mąki kokosowej

szczypta sody oczyszczonej

łyżeczka octu jabłkowego

opcjonalnie erytrytol, cynamon

 

 

Przepis:

  1. Jajka roztrzepać z mlekiem. Dodać mąkę, sodę i opcjonalnie słodzidło, cynamon.
  2. Masę porządnie wymieszać (ciasto konsystencją ma przypominać gęsty jogurt naturalny, jeśli wychodzi zbyt gęste to dodaj odrobinę więcej mleczka kokosowego).
  3. Gotowe ciasto wyłóż na nagrzane płyty gofrownicy (u mnie 1,5 łyżki ciasta na jednego gofra).
  4. Piec ok 4 minut.

 

 

 

Osobiście uwielbiam gofry z truskawkami ale można podać z innymi ulubionymi owocami.

Smacznego!

 

 

 

Opracowała: Alina Wieloch