Naleśniki z orzechów tygrysich
1 szklanka mąki z orzechów tygrysich SohoFood https://kawkaje.com/bezglutenowa-maka-z-orzechow-tygrysich
1 szklanka mleka kokosowego (Real Thai wymieszane z woda filtrowaną)
4 jaja
1 łyżka oleju z awokado
1/2 łyżeczki cynamonu
Olej kokosowy do smażenia naleśników
Zdrowe, proste i smaczne śniadanie. Wszystkie składniki należy dobrze wymieszać, najlepiej blenderem. Smażymy na średniej patelni (średnica ok.21 cm). Najlepsze wychodzą gdy bezglutenową mąkę z orzechów tygrysich zalejemy mlekiem kokosowym wieczorem dzień wcześniej i zostawimy do rana pod przykryciem na blacie w kuchni.
Nie musicie dosładzać ciasta, mąka z orzechów tygrysich jest cudownie słodka i orzechowa w smaku co sprawia że naleśniki są przepyszne a do tego wysoko prebiotyczne bo zawierają mnóstwo błonnika prebiotycznego który karmi nasz mikrobiom!